Mikä minusta tulee isona?


Iso kysymys, joka meitä jokaista jossain vaiheessa työuraa mietityttää?
Ajatus on usein pinnalla silloin, kun tutussa työpaikassa tulee käännekohtia ja organisaatiossa kaavaillaan suurempia muutoksia tai kun oma elämäntilanne muuttuu esimerkiksi muuton myötä tai ruuhkavuodet alkaa vihdoin helpottamaan ja on taas enemmän aikaa itselleen, oman elämän suunnitteluun. Syitä on monia ja onkin hyvä aika-ajoin pysähtyä miettimään mitä tarvetta palvelen nykyisellä työlläni ja onko se minulle riittävä myös tulevaisuudessa?

Työelämä on nykypäivänä vaativaa ja monimuotoista. Enää ei mennä nuorena "sahalle töihin" ja paineta siellä 50-vuoden työura aina eläkkeelle pääsyyn asti. Nykyään mahdollisuudet on rajattomat ja yhä useampi rakentaa työstään kokonaisuuden, joka palvelee oman elämän tilanteen muuttuvia tarpeita.

Siksi usein edessä onkin kysymys Mikä minusta tulee isona? Mitä nykyinen koulutukseni ja työkokemukseni mahdollistaa? haluanko nykyisessä työssä lisää vastuuta? vai olisinko kenties valmis vaihtamaan alaa tai alkamaan jopa yrittäjäksi? Haasteena on, että kaikki nämä ovet ovat nykypäivänä kaikille meille auki ja se tekee valinnasta vaikean. En toki väitä, että tie tulee olemaan helppo, mutta mahdoton se ei ole.

Onko siis suurin haasteemme se, ettemme tiedä mitä haluaisimme tehdä isona?
Tavoite ei ole ehkä kirkastunut ja haaveet muuttuneet matkan varrella?

Mentoroin palkkatyöni ohessa uran muutoksessa olevia henkilöitä ja käytämme suuren osan ajasta tavoitteen kirkastamiseen. Peilaamme vaihtoehtoja eri näkökulmista, kuten arvojen ja muun elämän osa-alueiden kautta. Kun lopulta tavoite on muotoutunut, käärimme hihat ja aloitamme matkan kohti uusia haasteita. Sillä hetkellä se on paras vastaus siihen mikä minusta tulee isona?

... kaikkein hienointahan tässä kuitenkin on se, että matka jatkuu, emmekä tiedä mitä vielä parempaa edessä on...?






























Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutos on mahdollisuus!

OLEMME MUUTTANEET!